Testar olika smaker

Jag ska göra bröllopstårtor och cupcakes till nästa helg, så det har varit en helt del, testande av olika bottnar och mousser. Igår blev det en brownie botten med chokladmousse, riktigt gott blev det.
 
 
 
 
 
BROWNIE BOTTEN
 
150 g mörk choklad, gärna 70%
150 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
1 nypa salt
Nötter efter tycke om smak
 
Smält smöret, blanda sedan i chokladen och rör tills all choklad smällt. Tillsätt sedan socker, ägg mjöl och salt efter varandra och rör ihop allting. Häll över i en smörad och bröad form. Bakas i ugnen ca 20-30 minuter i 200 grader.
 
CHOKLADMOUSSE
 
En mycket god och enkel chokladmousse
 
150 g choklad
100 g färskost (philadelphia)
2 dl grädde
 
Smält chokladen över ett vattenbad, blanda ihop med philadelphian. Vispa grädden hårt (tillsätt en knivsudd bakpulver i grädden) Rör sedan ned chokladblandningen i grädden. Ställ det kallt.
 

Kommentera här: