Babyconverse instruktion

 
 
 
 
Igår kväll gjorde jag klart den andra skon som ska vara till en doptårta. Lovade en instruktion på hur man gör
dessa, så här kommer den.
 
Det du behöver är antingen utstickare till babyconverse eller så går det hitta mallar på nätet som man kan printa och skära ut efter. Funkar lika bra, det enda är att man själv får lägga till detaljerna.  Jag har använt mig utav utstickare. Du kommer även behöva ätbart lim och en pensel.
 
Jag har märkt ut delarna med siffror, så du vet i vilken ordning du börjar med. Kan rekomendera att man låter del 1 torka en stund, gärna under natten. Kavla inte heller ut delarna för tunt, runt 2-3 mm tycker jag är lagom.
 
Del 1 limmas ihop med nr 2 till at börja med. Nästa del på tur är nr 3. Om du har använt dig av stansarna, se till att   hålen för skosnöret är tillräckligt stora. Har du ingen stans går det lika bra att använda toppen på en rund tyll. Fäst nu del 3. Ha även del 4 och 5 redo. Del 4 är ju själva plösen på skon och del 5 är ju den plastiga delen ovanpå converseskor. Ha en bit plastfolie redo, då du kommer behöva ha denna under plösen samt till del 3.
 
Jag har valt att ha en flärp bak på skon. Denna har jag skurit ut själv och sen markerat ut sömmar på, jag lät min gå hela vägen ner, detta är en smaksak, så vill man inte ha den eller en kortare variant så är det bara att göra efter tycke och smak.
 
Låt skon stå och torka ett tag nu. Under tiden kan ni antingen förbereda skosnöret eller någon av de andra detaljerna till skon. De svarta detaljerna har jag gjort av sugarpaste som jag färgat svart och kavlat ut tunt. Sen har jag skurit ut en lång remsa ca 1 mm bred. Limma  runt själva skosulan.
 
Till skosnöret använde jag en  blandning av sugarpaste och flowerpaste. Massan blev lite mer elastisk och efter mycket pillande och trixande så gockså det att trä igenom skon. Vill man göra det lätt för sig så tar man mindre bitar som man limmar fast mellan hålen.
 
Hoppas ni tycker instruktionen är bra!
 
 
 
 

Kommentera här: