Baby Shower tårta

 
Fick äran att göra denna underbara baby shower tårta till förra helgen. Vart väldigt glad över att få göra en av mina favoritfigurer igen, den himla söta baby giraffen. Älskade även ideen om att inte bara göra ljusblått till tårtan utan även få använda lite olika nyanser av brunt.
 
Som vanligt så vart det ju de två fyllningar som är mest poppis just nu. Hallonmousse samt nutellakräm. Tårtbottnarna är gjorda på 3 lika delar i vanlig ordning
 
Nutellakräm
50g smör
200g florsocker
200g Nutella
200g Philadephia
 
Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt, tillsätt sedan Nutella och allra sist Philadelhian. Ställ i kylskåpet en stund. Passar perfekt till att fylla tårtan med eller att spritsa ut på cupcakes.
 
Hallonmousse
500g hallon
2dl socker
3-4 gelatinblad
4-5dl grädde
 
Koka ihop hallon och socker, pasera sedan genom en sil. Under tiden lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter. Vrid ur vattnet och blanda i gelatinbladen i hallonmoset. Låt svalna sakta i rumstemperatur, rör om emellanåt så att det inte bildas klumpar. Vispa grädden, den ska inte vara alltför hårt vispad. När hallonmoset har svalnat rör förskiktig ner det i grädden. Är moussen för lös ställ den i kylskåpet en liten stund.