Halloween tårta
Fick önskemålet om att göra en halloween tårta till en kille som fyller 18 år. Jag hade mer eller mindre fria händer. Det är roligt när man får göra lite som man vill.
Tårtan består av chokladbottnar och oreo fyllning, min nya favvorit smak när det kommer till tårtor.
Saftig chokladbotten
240 g (4 dl) vetemjöl
190 g (2 dl) socker
(130 g (2 dl) chokladknappar /grovhackad mjölkchoklad) *** enligt recept, dock hade jag inte i dessa i min tårtbotten)
190 g (2 dl) socker
(130 g (2 dl) chokladknappar /grovhackad mjölkchoklad) *** enligt recept, dock hade jag inte i dessa i min tårtbotten)
40 g (1 dl) kakao
5 g (1 tsk) bikarbonat
8 g (2 1/2 tsk) vaniljsocker
6 g (1 tsk) salt
1 ägg (55 g), rumsvarmt
250 g (2 1/2 dl) rumsvarm naturell yoghurt, 3%
100 g (1 dl) rumsvarm mjölk, 3%
125 g (1 1/4 dl) neutral olja, solros eller raps
5 g (1 tsk) bikarbonat
8 g (2 1/2 tsk) vaniljsocker
6 g (1 tsk) salt
1 ägg (55 g), rumsvarmt
250 g (2 1/2 dl) rumsvarm naturell yoghurt, 3%
100 g (1 dl) rumsvarm mjölk, 3%
125 g (1 1/4 dl) neutral olja, solros eller raps
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa samman ägg, yoghurt, mjölk och olja lite lätt men en handvisp i en annan bunke. Sikta ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör ihop till en slät smet.
Jag delade upp smeten i två delar i 23cm formar. Grädda ca 25 minuter i 180 grader
Oreo fyllning
För att fylla två lager behövs 1 1/2 portioner
5dl grädde
250g mascarpone
200g florsocker
1 tsk vanilj bönpasta
200g finkrossade oreos
Lägg grädde, mascarpone, florsocker och vaniljpastan i en bunke. Vispa på snabb hastighet i ca 3-5 minuter. Blandningen ska bli fast och fluffig. Rör sedan försiktigt ner krossade oreos.