Rolex tårta
Fick en förfrågan att göra en Rolex klocka som tårta för ett tag sedan. Det som är roligt med att skapa tårtor efter önskemål är att omsätta en ide till något som ska fungera som en tårta. Ibland kanske det inte alltid funkar som man vill eller så blir det över förväntan bra. Ibland får man jobba riktigt hårt på att fundera på hur man ska få ihop det. Men det finns inte något bättre än känslan när man är färdig med tårtan och man känner sig riktigt nöjd
Tårtan består av chokladbottnar och är fylld med nutellakräm.
Saftig chokladbotten
240 g (4 dl) vetemjöl
190 g (2 dl) socker
190 g (2 dl) socker
40 g (1 dl) kakao
5 g (1 tsk) bikarbonat
8 g (2 1/2 tsk) vaniljsocker
6 g (1 tsk) salt
1 ägg (55 g), rumsvarmt
250 g (2 1/2 dl) rumsvarm naturell yoghurt, 3%
100 g (1 dl) rumsvarm mjölk, 3%
125 g (1 1/4 dl) neutral olja, solros eller raps
5 g (1 tsk) bikarbonat
8 g (2 1/2 tsk) vaniljsocker
6 g (1 tsk) salt
1 ägg (55 g), rumsvarmt
250 g (2 1/2 dl) rumsvarm naturell yoghurt, 3%
100 g (1 dl) rumsvarm mjölk, 3%
125 g (1 1/4 dl) neutral olja, solros eller raps
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa samman ägg, yoghurt, mjölk och olja lite lätt men en handvisp i en annan bunke. Sikta ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör ihop till en slät smet.
Jag delade upp smeten i två delar i 23cm formar. Grädda ca 20 minuter i 180 grader
Nutellakräm
50g smör
200g florsocker
200g Nutella
200g Philadephia
Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt, tillsätt sedan Nutella och allra sist Philadelhian. Ställ i kylskåpet en stund. Passar perfekt till att fylla tårtan med eller att spritsa ut på cupcakes.