Söt Bella fyller år

Brukar ofta säga söt Bella till min dotter , så det blev ett givet namn för min blogg, som ska innehålla massa söta saker, både till smak och till pyssel. Då hon fyllde år samma vecka som vi åkte till London hade vi bara ett lite mindre kalas förra helgen. Så det blev ett kombinerat födelsedag/morsdag firande. Det gick ju i alla fall inte att klaga på vädret förra helgen, Solen sken och det var varmt i luften, så tjejerna passade på att springa igenom duschen på gården och ha det roligt.
 
Tårtan blev en enkel jordgubbstårta med grädde, det är något speciellt med denna tårta till sommaren, vad tycker ni?
 
 
Bottnarna är gjorda enligt lika delar pricipen, dvs man har tre lika stora glas bredvid varandra. I den ena knäcker man x antal ägg. Sedan häller man upp lika mycket socker i nästa glas. I det sista glaset brukar jag hälla i lite mer än hälften mjöl och resten potatismjöl och 1 tsk bakpulver.
 
 
 
Det är viktigt att alla ingredienser har rumstemperatur.  Ägg och socker vispas länge, gärna 10 minuter eller mer, konsistensen ska bli riktigt fluffig, sedan rör man sakta ner mjöl och  bakpulver i smeten.
 
 
 
Häll sedan ner allt i en smörad form och grädda i ca 30 minuter i 175 grader
 
Tårtan är fylld med färska jordgubbar och glasscreme. Glasscremen gör jag på snabbmarsan, blandar den riktig tjock och sedan häller jag i grädde och vispar till rätt konsistens. Så enkelt och gott.
 
1 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Fin tårta :) Gulligt med Hello Kitty hjärtana :)

Svar: Tack Ida!
sotbella.se

Kommentera här: