Morotsfrallor
Hittade dessa smarriga morotsfrallor från Lindas bakskola på tidningen Hembakats hemsida. De är så himla goda och saftiga, det bästa av allt är att de håller sig mjuka i flera dagar. För att se Lindas steg för steg beskrivning klicka här.
Morotsfrallor
25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1–2 morötter
5 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
Skala och riv morötterna fint.Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, morötter och rågsikt. Rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.
Mmmmm doften av nybakat bröd och smör som smälter!
skriven
Härligt att hitta det här receptet, har velat testa morotsbröd men aldrig gjort det. Nu ska jag minnsan försöka!