Ännu en ros

 
 
Passade på i helgen när jag gjorde min rostårta, att fota de olika stegen. Svårt att få med allt på ett vettigt sätt, men nedan har jag i alla fall fått ihop en instruktion. Det går alldeles utmärkt att att göra rosor utan alla de verktyg som jag har använt. 
 
Har du inte alla verktyg så kommer du långt med sockerpasta, lite färg och en kavel. Det går jättebra att tunna ut bladen med en sked eller även fingrarna. Har du ingen utstickare, använd ett mindre glas. Så ni som inte har testat att göra rosor eller andra blommor, det är bara att testa och var inte rädda för att göra fel eller att det inte blir fint. Som med allt annat måste man öva, öva och öva lite till.
 
Jag har valt att inte använda floristråd när jag gör mina rosor. När jag gör mina stora rosor så använder jag mig av hushållspapper och en kopp som jag låter rosen vila i när den ska torka. Ibland vill man gärna göra klart rosen på en gång, men låt bladen torka innan du påbörjar en ny rad. 
 
Hoppas ni gillar min instruktion, saknar ni något så är det bara att fråga, så ska jag försöka besvara frågan så gott jag kan.
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: