Banankaka med choklad
Är det något jag inte tycker om så är det lukten av övermogna bananer i fruktskålen. Som tur är luktar det ljuvligt att baka med dem. Då jag hade alldeles för många utav dessa i fruktskålen fick det bli två stycken banankakor. Den ena kommer jag bjuda mina arbetskamrater på imorgon.
Banankaka med choklad
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g odense chokladknappar eller blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g odense chokladknappar eller blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och mjölken. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Blanda ihop mjöl, bikarbonat och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt chokladknapparna eller riv blockchokladen.
Häll blandningen i väl smord, bröad form, jag använde cocosflingor.Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
Häll blandningen i väl smord, bröad form, jag använde cocosflingor.Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
Pudra lite florsocker över kakan när den svalnat. Servera med en kula vaniljglass.