Saftiga vaniljcupcakes med marshmallowfrosting
Nu äntligen kommer receptet på mina cupcakes som jag har skickat in till muffinsform.
Själva cupcaksen är gjorda på samma smet endast överraskningen i mitten som skiljer åt. I de med vårtema har jag haft ett körsbär i mitten och i vinterttemat så är det en äppelklyfta doppad i kanel och farinsocker.
Klicka gärna på bilderna för att komma till muffinsforms sida och rösta på mina bidrag ...
Vaniljcupcakes
2 1/4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
75 g rumsvarmt smör
1 dl mjölk
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat. Fyll muffinsformar till max 2/3
Grädda i ugnen i cirka 17-23min
Vanilj och Marshmallowfrosting
150-175 g smör
4-5 dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha den)
1 burk marshmallowfluff
3 msk marsanpulver
1/2 tsk vaniljpulver
smaksättning enligt tycke och smak ex citron, eller någon essence.
Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa ihop allt länge i en skål tills den är fluffig och spritsbar. Nu är det bara att spritsa sin cupcake och dekorera om man vill
skriven
Åh så gott! Blev otroligt sugen på att baka.. och äta ;)