Modelleringschoklad

Igår fick jag för mig att prova mig på att göra modelleringschoklad. Jag har sett flera gånger på tv hur proffsen skapar verklighetstrogna figurer i detta material. Tror dock jag håller mig till lite enklare figurer liksom rosor och blommor. Upplevde massan lite svårarbetad då chokladen mjuknar av värmen från händerna. En fördel är att man är kall om händerna när man jobbar med modelleringschoklad. Vet inte hur det är med er, men de gånger jag gör figurer i sockerpasta brukar oftast mina händer bli riktigt varma.
 
Jag testade bara att göra med vit choklad, den ska även gå att färga in med gelefärg, men ville mest bara se hur materialet var att jobba med. Det fick bli några rosor, ska även vid tillfälle se om det går att göra ett ansikte.
 
Vit modelleringschoklad
 
100 g vit choklad  (ej blockchoklad)
0.5 dl glukos
 
Smält chokladen i micron, ha inte i den för länge åt gången, ta ut och rör om och se till att den inte bränns eller blir för varm i micron. Tillsätt sedan glukosen och rör om snabbt. Knåda ihop massan och lägg den i plastfolie. Låt den vila i rumstemperatur ett par timmar eller under natten. 
 
Jag hade lite matolja samt maizena till hands när jag arbetade med chokladen, lägg den åt sidan en stund om den blir för mjuk.
 
Nedan ser ni en bild på några av rosorna, är rätt nöjd med dem trots allt! Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
 
1 Simona:

skriven

WOW vad fina dem är <3. Ska testa själv för choklad är gott.

Svar: Tack så mycket <3
sotbella.se

2 a/a-mamman:

skriven

Fina rosor. Hur smakar den? och hur håller de former sedan när du inte arbetar med de längre?

Svar: Tack så mycket! Den smakar som vit choklad :) Rosorna jag gjorde stelnade efter ett tag, så de håller absolut formen efter ett tag. Ungefär samma som om du hade arbetat med sockerpasta.
sotbella.se

Kommentera här: