Doptårta - Hello Kitty tårta

 
 
Idag var det dop för lilla Wilma, som jag fick äran att göra tårtorna till. det vart två olika tårtor. Den vita tårtan med baby skor och baby vart med vanliga vaniljbottnar samt glasscreme och färska jordgubbar. En god och somrig tårta. Bottnarna är gjorda på tre lika delar.
 
Glasscreme
1 lager

3 dl mjölk
6-7 msk marsanpulver
3 dl vispgrädde

Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna. Häll sedan i grädden och vispa ihop allt tills det blir en lagom fast konstistens. Blir det för löst häll i lite mer marsanpulver, samt om den blir för fast, ta i lite mer grädde. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den andra tårtan vart en Hello Kitty tårta med browniebottnar och hallomouse. En mycket god kombination! Hoppas att tårtorna var till belåtenhet.
 
Browniebottnar

150 g mörk choklad
100 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl mjöl
2 msk kakao
1tsk vaniljsocker
 
Rör ihop smör och socker, tillsätt ett ägg i taget. Smält under tiden chokladen med ett vattenbad eller i micron. Blanda den smälta chokladen med smöret och äggen. Blanda sedan ihop mjöl, kakao och vaniljsocker, sikta ner mjölblandningen och rör om allt.
 
Grädda i 175 grader ca 25-30 minuter. Ovan recept räcker till 1 botten på ca 2 centmeter. 
 
Hallonmousse
500g hallon
2dl socker
3-4 gelatinblad
4-5dl grädde
 
Koka ihop hallon och socker, pasera sedan genom en sil. Under tiden lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter. Vrid ur vattnet och blanda i gelatinbladen i hallonmoset. Låt svalna sakta i rumstemperatur, rör om emellanåt så att det inte bildas klumpar. Vispa grädden, den ska inte vara alltför hårt vispad. När hallonmoset har svalnat rör förskiktig ner det i grädden. Är moussen för lös ställ den i kylskåpet en liten stund. 
 
 
 
 
1 Johanna:

skriven

Vilka jättefina tårtor! :)

Svar: Tack så mycket ☺️
sotbella.se

Kommentera här: