Ninja Turtles Tårta

Efter en lagom intensiv tårthelg, så har jag äntligen lite tid över att skriva lite om det jag har gjort.
 
I lördags skulle lilla Ludwig firas med en Ninja Turtles tårta, hoppas att han blev nöjd och glad över tårtan. Har hittat en ny favvorit fyllning till tårtorna, Nutella och philadelphia så gott. 
 
 
 
Tårtbotten gör jag i vanligt ordning på tre lika delar, det är sällan jag misslyckas med det. Viktigt är dock att alla ingredienser är rumsvarma. Det är ett enkelt och smidigt sätt att göra tårtbotten på utan att behöva decilitermått.
 
För övrigt innehåller tårtan som sagt nutella kräm och hallonmousse. Figurerna är gjorda i sockerpasta och tårtan är täckt i mmf.
 
Nutella Fyllning
50g smör
200g florsocker
200g Nutella
200g Philadephia
 
Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt, tillsätt sedan Nutella och allra sist Philadelhian. Ställ i kylskåpet en stund. Passar perfekt till att fylla tårtan med eller att spritsa ut på cupcakes.
 
Hallonmousse
500g hallon
2dl socker
3-4 gelatinblad
4-5dl grädde
 
Koka ihop hallon och socker, pasera sedan genom en sil. Under tiden lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter. Vrid ur vattnet och blanda i gelatinbladen i hallonmoset. Låt svalna sakta i rumstemperatur, rör om emellanåt så att det inte bildas klumpar. Vispa grädden, den ska inte vara alltför hårt vispad. När hallonmoset har svalnat rör förskiktig ner det i grädden. Är moussen för lös ställ den i kylskåpet en liten stund. 
 
 
 
 
 
 
 
1 Anonym:

skriven

Hej hur når man dig för beställning?

Svar: Du når mig via min Facebook sida Sötbella
sotbella.se

Kommentera här: