Äppelcupcakes med vaniljfrosting

 
 
Maken hade bakdag på jobbet idag, självklart ställer man upp och bakar lite. Bestämde mig för att göra äppelcupcakes med vaniljfrosting. Älskar äppelpaj med marsansås, så jag ville ge frostingen samma smak som på marsansåsen. Efter lite experimenterande så fick jag till smaken riktigt bra!
 
Fyllning
2 äpplen
1 msk socker eller farinsocker
1 tsk kanel
2 msk smör eller margarin
en gnutta salt
 
Börja med att skala äpplena och skär dem i tärningar. Stek dessa sedan i smör och farinsocker, tillsätt även en liten gnutta salt. 
 
 
 
Cupcakesmet
100 g smält smör eller margarin
2 ägg
1½ dl socker 
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker vitt. Tillsätt sedan smöret och vispa en stund till. Häll i mjölken, blanda de torra ingredienserna och rör ihop med smeten.
 
Fördela smeten i muffinsformar, räcker till ca 12 st normalstora. Fyll formarna till hälften. Lägg i några bitar karamelliserade äpplen i varje muffinsform.
 
Grädda i ca 15 minuter, 200 grader.
 
Frosting
1oo g smör
300 g philadelphia ost
1 dl florsocker
1-2 matskedar snabb marsanpulver
lite mjölk eller grädde
1-2 tsk Vaniljsocker
 
Vispa socker, vaniljsocker och smör länge så det blir fluffigt, tillsätt sedan philadelphia osten. Häll i 1-2 matskedar marsanpulver, blir frostingen för tjock eller grynig, häll i lite mjölk eller grädde åt gången. Forstätt vispa tills smeten känns lagom fast. Blir den för lös tillsätt lite marsanpulver igen.
 
När cupcakesen svalnat dekorera med frostingen, pudra lite kanel över. Förvaras sedan i kylskåp.
 
Mums!
 
 
Jag gjorde 4 satser på en gång så det blev en del muffins, såg ut som ett mindre berg på diskbänken här.
 
Slutresultatet med frosting blev såhär:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Super mumsigt! :D

Kommentera här: