Hallon och citroncupcakes med vit chokladganache

 
 
Hallon och citroncupcakes

3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron
3 dl färska eller frysta hallon

Sätt ugnen på 175°
Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt och pösigt
Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten
Blanda mjöl, bakpulver & salt och vänd försiktigt ned i smeten
Blanda i det rivna skalet och saften av citronen samt hallonen
Placera ut formarna i en muffinsplåt, fyll dem till 2/3 med smet. Receptet räcker till ca 12 normalstora muffins eller 48 st minimuffins.
 Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
 
 
Vit chokladganache

400 g vit choklad
2,5 dl grädde 40%
 
Dela chokladen i mindre delar och lägg i en skål. Häll över grädden, micra på högsta effekt 1 minut åt gången och rör om ordentlig mellan omgångarna. Den vita chokladen kommer smälta ju längre man rör om, när massan är helt slät så är ganachen färdig. Då jag ville ha en ganache som går att spritsa, så behöver den få stå till sig. Lägg en plastfolie över hela skålen, folien ska ligga hela vägen ner på chokladen så att den inte torkar ut. Låt den vila i rumstemperatur i 2-3 timmar. Nu är den redo att vispas i 5-10 minuter, tills den blir vit och fluffig. Lägg återigen folie över och låt den vila i några timmar till, smeten är nu perfekt att spritsa ut på cupcakes, eller för den delen använda att fodra tårtor med.
 
                                   
 
                                   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: