League of Legends Thresh tårta

 
Den här veckan fick jag skapa en ny bekantskap med Thresh från League of Legends. Det är alltid lite extra spännande att få skapa en figur ifrån något man inte har sett innan. Det blir lite mer spännande på så sätt. 
 
Den blivande 14-åringen vart i alla fall nöjd över tårtan. Som vanligt är bottnarna gjorda på tre lika delar, samt nutellkräm som en av fyllningarna. Den andra moussen är en av Sugarkitchens underbara mousser, valet föll på Persika och passion. Väldigt enkla att göra, det enda du behöver utöver pulvret och självklart en mixer är vatten och grädde. Efter ett par minuter har du en mycket god mousse redo att bre på tårtan eller spritsa på dina cupcakes med. 
 
3 lika delar
Bottnarna är gjorda enligt lika delar pricipen, dvs man har tre lika stora glas bredvid varandra. I den ena knäcker man x antal ägg. Sedan häller man upp lika mycket socker i nästa glas. I det sista glaset brukar jag hälla i lite mer än hälften mjöl och resten potatismjöl och 1 tsk bakpulver.
 
Det är viktigt att alla ingredienser har rumstemperatur.  Ägg och socker vispas länge, gärna 10 minuter eller mer, konsistensen ska bli riktigt fluffig, sedan vänder man sakta ner mjöl och  bakpulver i smeten.
 
Häll sedan ner allt i en smörad form och grädda i ca 30 minuter i 175 grader
 
Nutella Fyllning
50g smör
200g florsocker
200g Nutella
200g Philadephia
 
Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt, tillsätt sedan Nutella och allra sist Philadelhian. Ställ i kylskåpet en stund. Passar perfekt till att fylla tårtan med eller att spritsa ut på cupcakes.
 
 
 
  
1 Carina:

skriven

säger bara wowh

Svar: Tack snälla
sotbella.se

Kommentera här: