Baby Shower tårta

 
Även denna helg gick i baby shower tema. Vet ni varför man från första början hade babyshowers? Hittade lite intressant läsning om det på babyghjalps.se sida. För att se mer klicka här. 

Från början var syftet med en baby shower att den blivande mamman skulle bli utbildad i hur det är att vara mamma. Idag är det mer ett tillfälle att umgås med tjejerna innan det nya livet med blöjbyten, amning och sömnlösa nätter börjar. 

Ofta handlar en baby shower om att överösa mamman med presenter. Det ska "duscha" presenter över mamman. Presenterna öppnas sedan under högtidliga former när alla sitter samlade. Att ge presenter innan barnet är fött kan kännas lite konstigt eftersom man traditionsenligt i Sverige normalt inte ger presenter innan förlossningen, då detta kan anses otursamt. 

Baby showern arrangeras och hålls vanligen hos och av en nära vän, syster eller annan närstående. Detta för att det inte ska se ut som att baby showern bara anordnas för att du själv ska få en massa presenter. En baby shower är ingen överraskningsfest, utan det är helt okej att rådfråga den blivande mamman om ett passande datum. Det skulle ju vara förfärligt om inbjudningar skickades ut och sen visar det sig att huvudpersonen inte kan närvara. 

Vanligen hålls en baby shower i slutet av graviditeten, när det är 1-2 månader kvar till den förväntade förlossningsdagen. När man har det är inte så viktigt, men en stor mammamage gör att det hela blir lite mer äkta. Blir baby showern försenad av olika anledningar eller om barnet är tidigt född så får barnet självklart vara med på tillställningen.

Själva tårtbotten är gjord enligt tre lika delar principen. För recept klicka här

Fylld med färska jordgubbar och glasscreme. Somrigt gott och fräscht!

Glasscreme
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde

Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylen en liten stund så den stelnar. Vispa grädden. Rör ihop vaniljkrämen och den vispade grädden. Det går även att vispa ihop mjölken, grädden och marsanpulvret tillsammans på en gång.
 
 

Kommentera här: