Nyårsdessert Pannacotta

 
God forstättning på er! Hoppas ni hade ett bra Nyårs firande igår, tänk att det är 2016 redan. Vi firade hemma med familjen. Massor med god mat och tilltugg att invänta in det nya året med.
 
Till dessert gjorde jag två olika sorters pannacotta. Till oss vuxna blev det pannacotta med Amarula och mörk choklad. Barnen fick vaniljpannacotta med choklad och mango.
 
Pannacotta
3 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl grädde
3 msk strösocker
1 dl Amarula eller Baileys
 
Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten. Skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp vaniljstång, frön, socker och grädde. Häll i likören.
 
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blandningen. Ta sedan bort vaniljstången och häll upp i glas eller desserskålar. 
 
Lägg i kylskåp och låt stå 3-4 timmar tills det har stelnat.
 
Ovan recept räcker till 4 portioner.
 
Då jag även hade ett lager med chokladpannacotta, så ersatte jag Amarulan med mörk choklad som jag rörde ner i den varma grädden.
 
Tänk på att om du har flera olika lager av pannacotta, så måste de stelna i glasen innan nästa lager läggs på.
 
Mangomousse
250 g fryst mango
0.75 dl florsocker
2 st gelatinblad
En liten gnutta saffran
 
Låt mangon tina. Lägg i en mixerskål. Tillsätt florsocker. Mixa till en jämn puré.
 
Låt gelatinbladen ligga i blöt i en djup tallrik minst 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med ca 1-2 msk av mangopurén, samt lite saffran. Rör om till en jämn blandning.
 
Blanda med resten av mangopurén. Fördela ovanpå pannacottan. Låt stelna i kylskåp minst 2 timmar. Klart att servera
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: