Frozen tårta

 
Det blev som jag skrev tidigare två tårtor i förra helgen. Den andra tårtan vart med Frozen tema. Det var mycket roligt att få göra Frozen igen speciellt då Olaf är en av mina favvoriter.
 
Som alltid så gör jag mina tårtbottnar enligt tre lika delar principen. För att se hur man gör klicka här. Fyllningen vart även den i vanlig ordning favoriter i repris... Nutella och hallonmousse.
 
Nutellakräm
50g smör
200g florsocker
200g Nutella
200g Philadephia
 
Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt, tillsätt sedan Nutella och allra sist Philadelhian. Ställ i kylskåpet en stund. Passar perfekt till att fylla tårtan med eller att spritsa ut på cupcakes.
 
Hallonmousse
500g hallon
2dl socker
3-4 gelatinblad
4-5dl grädde
 
Koka ihop hallon och socker, pasera sedan genom en sil. Under tiden lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter. Vrid ur vattnet och blanda i gelatinbladen i hallonmoset. Låt svalna sakta i rumstemperatur, rör om emellanåt så att det inte bildas klumpar. Vispa grädden, den ska inte vara alltför hårt vispad. När hallonmoset har svalnat rör förskiktig ner det i grädden. Är moussen för lös ställ den i kylskåpet en liten stund. 
 
 
 
 
 
 
1 Helene:

skriven

Va fin! :D

Svar: Tack 😄
sotbella.se

2 Veronica Wallgren:

skriven

Vilken underbart tårta!

Svar: Tack snälla ☺️
sotbella.se

3 Matilda Berlin:

skriven

Nämen gu vad söt!

Svar: Tack ☺️
sotbella.se

Kommentera här: