Harry Potter tårta

 
 
En intensiv arbetsvecka och likaså helg är plötsligt i vanlig ordning över. Ibland är det svårt att förstå vart dagarna bara tar vägen. 
 
Har i helgen gjort min allra första Harry Potter Tårta. Det var en utmaning att få till tårtan att se ut som en bok, men med en stor gnutta tålamod och envishet så går det mesta. Sorteringshatten är gjord i ricekrispies och marsmallows och klädd och modellerad i sockerpasta. Sedan har jag målat den med airbrush, det är ett himla roligt sätt att dekorera tårtor på.
 
Tårtbotten har jag gjort enligt tre lika delar principen, för att veta hur man gör klicka här. Som fyllning hade jag mjölkchokladmousse samt hallonmousse. Dessa gjordes med laktosfri grädde, funkar precis som med vanlig grädde, upplever dock att grädden tar något längre tid att vispas.
 
Chokladmousse
200g valfri choklad
5 dl grädde
2-3 gelatinblad
 
Blöttlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5-10 minuter. Värm upp ca 1 dl grädde och smällt ner chokladen i grädden. Det får inte koka! Krama sedan ur de blötlagda gelatinbladen och smält ner dem i den varma chokladen och grädden. Låt det svalna, rör om då och då sa att det inte bildas några klumpar. Vispa grädden och rör sedan försiktig ner chokladmassan som har svalnat.
 
Hallonmousse
500g hallon
2dl socker
3-4 gelatinblad
4-5dl grädde
 
Koka ihop hallon och socker, pasera sedan genom en sil. Under tiden lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter. Vrid ur vattnet och blanda i gelatinbladen i hallonmoset. Låt svalna sakta i rumstemperatur, rör om emellanåt så att det inte bildas klumpar. Vispa grädden, den ska inte vara alltför hårt vispad. När hallonmoset har svalnat rör förskiktig ner det i grädden. Är moussen för lös ställ den i kylskåpet en liten stund. 
 
 
 
 
 
 
 
1 Linda Ninja :

skriven

Sjukt duktig på att göra tårtor. Har du gått i någon speciell kurs eller har du lärt dig själv?

2 Linda Ninja :

skriven

Sjukt duktig på att göra tårtor. Har du gått i någon speciell kurs eller har du lärt dig själv?

Svar: Tack snälla du. Är helt självlärd
sotbella.se

3 Matilda Berlin:

skriven

Men SHIT vad cool!

Svar: Tack snälla!
sotbella.se

Kommentera här: