Ninja turtles tårta

 
Förra helgen gjorde jag ett litet tårtuppehåll. Vart istället iväg med två goa vänner till Alla älskar hembakat mässan i Uppsala. Som tur var valde vi rätt dag att gå på, lördagen hade tydligen varit kaotisk. Det var en hel del folk även under söndagen, men ändå på ett behagligt sätt. Jag hoppas att mässan nästa gång blir lite större, samt att det finns lite mer tårt/bakprylar att köpa samt kanske mer utställare.
 
Denna helg har jag bakat tre olika tårtor. Galet intensivt men så roligt. Första tårtan ut för denna helg var en Ninja turtles tårta. Alla figurerna är gjorda i sockerpasta. Själva tårtlocket har jag spraymålat denna gång.
 
Tårtbottnarna är gjorda efter tre lika delar principen, för att se hur man gör klicka här. Som fyllning har jag använt mig av vit chokladmousse samt hallonmousse, spacklad i vit chokladganache.
 
Vit chokladmousse
400 g vit choklad
2,5 dl grädde 40%
300g philadelphia
100 g smör
florsocker efter smak
 
Dela chokladen i mindre delar och lägg i en skål. Häll över grädden, micra på högsta effekt 1 minut åt gången och rör om ordentlig mellan omgångarna. Den vita chokladen kommer smälta ju längre man rör om, när massan är helt slät, ställ sedan i kylskåp över natten.
 
Vispa det rumstempererade smöret tillsammans med florsockret tills det blir vitt och fluffigt, rör sedan ner philadelphian. I en annan skål vispar du upp grädd och choklad blandningen (ganache). Rör försiktigt ihop smör/philadeplhia blandningen tillsammans med den uppvispade grädden och chokladen. Ovan recept räckte till ett lager där tårtbottnen var 35 cm i diameter.
 
Hallonmousse
500g hallon
2dl socker
3-4 gelatinblad
4-5dl grädde
 
Koka ihop hallon och socker, pasera sedan genom en sil. Under tiden lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter. Vrid ur vattnet och blanda i gelatinbladen i hallonmoset. Låt svalna sakta i rumstemperatur, rör om emellanåt så att det inte bildas klumpar. Vispa grädden, den ska inte vara alltför hårt vispad. När hallonmoset har svalnat rör förskiktig ner det i grädden. Är moussen för lös ställ den i kylskåpet en liten stund. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: