Panda tårta

 
 
I helgen firade vi min dotters 11-års dag. Förstår inte riktigt vart tiden försvinner, de blir stora alldeles för fort. Det känns som att det inte var alltförlängesedan man kom hem med ett litet knyte och nu är det en självständig och bestämd tjej som vet vad hon vill.
 
Det är lika roligt att inför varje födelsedag bestämma vad det ska bli får tårta. Den svåra biten nu är ju att det inte går att gömma tårtan och att göra det hela till en överraskning. Men huvudsaken är ju att hon blir nöjd med tårtan, vilket hon blev. 
 
Tårtbottnarna har jag gjort enligt tre lika delar pricipen. För att se hur man gör klicka här.  Den är fylld med himmelsk jordgubbsfyllning samt ananas och kokos fyllning.
 
Jordgubbsfyllning
 
 5 dl Vispgrädde
300 g Philadelphia
50 g smör
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g Jordgubbar, i småbitar + saften av 1 lime
 
Skär jordgubbarna i mindre bitar, marinera dem i saften från en lime samt en matsked florsocker. Vispa grädden hårt i en bunke. Vispa upp philadelphia med florsocker, samt det rumstempererade smöret, tillsätt vaniljsockret. Vänd ner philadelphiablandningen i grädden. Låt jordgubbarna rinna av och tillsätt dem sedan i blandningen.
 
Ananas och kokos fyllning
 
Se ovan recept, byt dock ut jordgubbarna mot avrunnen krossad annanas och ca 1 dl cocosflingor. Smakar himmelskt gott.
 
Då jag gjorde en lite mindre tårta så delade jag bara på blandningen och la i hälften av jordgubbarna i ena och hälften av ananasen i den andra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: