Spiderman tårta

 
 
Idag fick jag göra en Spiderman tårta till Oliver som fyller 4-år. Hoppas han får ett riktigt roligt kalas.
 
Jag fick fria händer att skapa tårtan hur jag ville, bara det var Spiderman tema. Bottnarna är i vanlig ordning gjorda efter tre lika delar pricipen. För att se hur man gör klicka här. Fylld med vitchoklad mousse och passionsfrukt och persikomousse.
 
Persiko- passionsfrukt mousse
500g persikor på burk
4-5 passionsfrukter
1dl socker
3-4 gelatinblad
4-5dl grädde
 
Dela passionfrukten och skrapa ur innehållet i en sil. Använd sedan en sked för att pressa ut så mycket som möjligt från fruktköttet genom silen. Mixa persikorna till en slät pure, koka sedan upp tillsamans med sockret och passionsfrukten.  Under tiden lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter. Vrid ur vattnet och blanda i gelatinbladen i persikopuren. Låt svalna, rör om emellanåt så att det inte bildas klumpar. Vispa grädden, den ska inte vara alltför hårt vispad. När persikopuren har svalnat rör förskiktig ner det i grädden. Är moussen för lös ställ den i kylskåpet en liten stund. 
 
Vit chokladmousse
400 g vit choklad
2,5 dl grädde 40%
300g philadelphia
100 g smör
florsocker efter smak
 
Dela chokladen i mindre delar och lägg i en skål. Häll över grädden, micra på högsta effekt 1 minut åt gången och rör om ordentlig mellan omgångarna. Den vita chokladen kommer smälta ju längre man rör om, när massan är helt slät, ställ sedan i kylskåp över natten.
 
Vispa det rumstempererade smöret tillsammans med florsockret tills det blir vitt och fluffigt, rör sedan ner philadelphian. I en annan skål vispar du upp grädd och choklad blandningen (ganache). Rör försiktigt ihop smör/philadeplhia blandningen tillsammans med den uppvispade grädden och chokladen. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: