Makeup tårta

Idag levererades denna sminktårta till en glad 10-åring. Chokladbottnar och fylld med jordgubbsmousse. Alla figurerna är gjorda för hand i sockerpasta.
Receptet på denna tårtbotten hittade jag på Fridas bakblogg, för att se hennes recept, klicka här.
Chokladtårtbotten
150 g Smör, smält
2 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
3 Ägg
0.75 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
1.25 dl Mjölk
2 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
3 Ägg
0.75 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
1.25 dl Mjölk
Börja med att sätta ugnen på ca 150 - 175°C och smöra- samt klä en springform på 22 cm med bakplåtspapper – höga kanter. Ställ åt sidan. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt i 3-4 minuter mer elvisp. Rör ner resterande ingredienser och rör med en spatel till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt innan du delar den.
Jordgubbsmousse
tårtå
500g jordgubbar, frysta eller färska
2 dl socker
5 dl grädde
6 st gelatinblad
Börja med att blötlägga gelatinbladen i ca 10 minuter i kallt vatten. Koka upp jordgubbarna med sockret, mosa jordgubbarna till en pure, lägg i gelatinet och rör om tills gelatinet har smält. Låt svalna. Vispa grädden, dock inte för hårt. När jordgubbarna har svalnat, vänd ner dem försiktigt i grädden.
Moussen räcker till 2-3 lager för en tårta som är 24 cm i diameter.




