Namngivningsceremoni tårta

 
Idag fick jag äran att göra en namngivningstårta till mina vänner och deras söta Wilmer. Önskemålet var en apa som håller i en ballong, samt klossar och vimplar.  Många brukar fråga mig om hur jag gör mina figurer, men jag har oftast inte någon beskrivning eller instruktion på hur man gör. De flesta figurerna utgår från några vanliga "bas" former som man sedan i sin tur anpassar efter vad man gör. Jag går alltid ut och söker efter inspiration på nätet, när jag väl hittat något som jag tycker om, försöker jag skapa något liknande. Ibland går det inte så bra och ibland överträffar man sig själv. Jag har några favvoritfigurer som jag har skapat och till denna skara hör nu även denna lilla apa. 
 
 
Tårtbottnarna är gjorda enligt tre lika delar principen, för att se hur man gör klicka här. Fylld med nutellacreme och hallonmousse. Alla figurerna är gjorda i sockerpasta från Culpitt.
 
Hallonmousse
500g hallon
2dl socker
3-4 gelatinblad
4-5dl grädde
 
Koka ihop hallon och socker, pasera sedan genom en sil. Under tiden lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter. Vrid ur vattnet och blanda i gelatinbladen i hallonmoset. Låt svalna sakta i rumstemperatur, rör om emellanåt så att det inte bildas klumpar. Vispa grädden, den ska inte vara alltför hårt vispad. När hallonmoset har svalnat rör förskiktig ner det i grädden. Är moussen för lös ställ den i kylskåpet en liten stund. 
 
Nutellakräm
50g smör
200g florsocker
200g Nutella
200g Philadephia
 
Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt, tillsätt sedan Nutella och allra sist Philadelhian. Ställ i kylskåpet en stund. Passar perfekt till att fylla tårtan med eller att spritsa ut på cupcakes.
 
 
 
 
1 Anonym:

skriven

Fin!

Svar: Tack
sotbella.se

2 sanavaer :

skriven

Underbar fina och goda tårtor!!!!! speciellt med nutellakräm! inte en enda smula kvar av tårtan vi beställt.

Svar: Tack snälla Sanaver <3
sotbella.se

3 Nathalie:

skriven

Hej! Tjusig apa! Är det vanlig ståltråd du fäster ballongerna med? Täcker du tårtor med culpitt också eller använder du annan pasta till det?

Kommentera här: