Väsktårta!

 
Söt Bella 10-år!!!
 
Tänk att min lilla princessa har fyllt tvåsiffrigt, 10-år!!! Tiden går så otroligt fort.
 
Vi har tillsammans funderat ihop vad det skulle bli får tårta detta år. Valet föll på att försöka göra en väsktårta, kul när man får testa att göra nya saker. Väsktårtan var inte alls svår att få ihop, glömde dock bort att ta bilder på hur man gör under själva skapande processen.
 
Som vanligt använde jag mig av lika delar principen för tårtbotten, för recept klicka här.  Bröade formen med kokos. Det som skiljer sig åt här från när man delar en vanlig tårtbotten var att jag först fick dela tårtan på diagonalen, så att det blev 2 halvmånar. Sedan delade jag varje halvmåne så det blev 3 bottnar av varje. 
 
Som fyllning hade jag via en sida på facebook hittat ett recept från Fridas bakblogg, som jag ville testa, för att kika in på hennes sida klicka här. Kan inget annat än att hålla med om att fyllningen var mycket god.
 
Jordgubbsfyllning
 
4 dl Vispgrädde
175 g Philadelphia
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g Jordgubbar, i småbitar
 
Vispa grädden hårt i en bunke.
Vispa upp philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret.
Vänd ner philadelphiablandningen i grädden.
Tillsätt jordgubbarna som man hackat smått.
Rör om tills allt är jämnt blandat.
 
Jag fodrade tårtan med vit chokladganache, brukar använda mig av 2 delar choklad, samt 1 del grädde. Häller choklad och grädde i en skål och värmer alltsammans i micron 30-60 sekunder åt gången. Rör om ordentligt mellan gångerna. När chokladen har smällt helt, lägger jag plastfolie över den, hela vägen ner mot chokladen och låter stå i ett par timmar. Sen är det bara att vispa upp massan en stund tills den blir vit och flufffig. Tänk dock på att inte vispa för länge, för då kan den skära sig! Nu är det bara att fodra tårtan och låta den ligga till sig i kylen tills det är dags att dekorera tårtan.
 
 
 
 
 
 

 

Kommentera här: