Cold porcelain

Idag har jag testat att göra cold porcelain. Halkade in på det av en händelse när jag började söka på nätet hur man modellerar i lera.  Vill ju så gärna lära mig att göra riktiga ansikten i sockerpasta. Men det krävs en del övning och det känns lite onödigt att "slösa" på dyr sockerpasta. Jag vill väldigt gärna gå en modelleringskurs men det verkar inte finnas ett stort utval här i sverige. 
 
Så man måste helt enkelt börja söka kurser i europa, de är inte billiga, sen på det så tillkommer ju resa, hotell osv... så under tiden så tar jag helt enkelt och roar mig med att göra cold porcelain.
 
Så vad behöver man för att göra cold porcelain? Tanken hade nog aldrig ens slagit mig om att detta skulle kunna bli en massa som man kan modellera i. Man använder sig helt enkelt utav maizena, babyolja, vitt lim - typ panduros panokitt lim, citron saft och vanlig hederlig nivea!!!
 
Utöver det så behöver man en micro, en microsäker skål samt en slev.
 
Återkommer med receptet imorgon. Massan har jag gjort klart, men den ska stå till sig i 24 timmar, så det ska bli spännande att se om detta faktiskt är något man kan roa sig att öva med.
 
 
 
 

Kommentera här: