Princessan Sofia tårta

 
Denna helg har det bakats ett antal tårtor. Två utav tårtorna gjorde jag till världens sötaste Molly. Molly ville ha Princessan Sofia tema och jag förstår varför. De är väldigt lika varandra och vilken fyra årig liten tjej vill inte vara en princessa. Så det blev en prinsess tårta, med en prinsessa till en prinsessa
 
Tårtbottnarna är gjorda enligt tre lika delar principen, för att se hur man gör klicka här
 
Fyllningen är gjord enligt Johan Sörbergs recept. För att se receptet klicka på länken här.
 
Vaniljkräm
 
500 g mjölk
2 st vaniljstång
120 g äggulor
125 g strösocker
40 g maizena
50 g smör
 
Koka upp mjölk, delade vaniljstänger och 50 g av sockret. Tag från värmen och låt stå 5-10 minuter. Plocka upp vaniljstängerna, skrapa ur alla frön. Vispa äggulor, resten av strösockret samt maizena luftigt, vänd ner i vaniljmjölken. Koka upp din vaniljkräm under omrörning, låt koka i ett par minuter. Tag bort kastrullen ifrån värmen, blanda ner smöret och sila krämen genom en finmaskig sil. Kyl vaniljkrämen.
 
Övrigt
 
1000 g vispgrädde
300 g frysta hallon, blåbär och jordgubbar
500 g grön marsipan
100 g rosa marsipan
50 g florsocker
 
Vispa grädde, dela tårtbotten i 3 delar. Stryk tunt med vaniljkräm på din första botten, spritsa en ring med kräm, fyll med frysta hallon. Blanda ca 300 g vaniljkräm med 300 g vispad grädde och stryk ovanpå hallonen. Lägg på ännu en botten och stryk upp med krämgrädde, lite som en kulle (börja med sfärformen.) Lägg på botten nr 3 med den skurna sidan uppåt, stryk upp med grädde till den form du vill ha. Täck alla synliga delar av botten med grädde. Kavla ut och lägg på marsipanlocket, forma med händerna så att det inte blir veck. Skär rent kanten. Dekorera med siktat florsocker, rosa marsipanblomma och blad.
 
Jag täckte mina tårtor med rosa marsipan från Örebro bagerivaror. Måste säga att den var väldigt lätt att arbeta och täcka tårtan med. Tårtan är dekorerad med en oblatbild och blommor i sugarpaste.
 
 
 

Kommentera här: