Hektisk vecka

Denna vecka har bjudit på två olika tårtor. Studentårtan är gjort på lika delar och innehåller chokladmousse samt hallon.
 
 
 
 
 
 
Spindelmannen tårtan är gjort på glasscreme och hallon gelé godisar... :)
 
 
 

Varmt värre ...

 
Att göra tårtor i värmen är inte en lätt uppgift. Men nu ligger den och gottar till sig i kylen till imorgon, då den ska dekoreras.
 
Tårtbotten gjort på lika delar. Chokladmousse enligt recept längre ner på sidan. Täckt med choklad ganache.

En rosa dröm

Idag var det dags för en tårta i kärlekens tecken. Tårtbotten är gjord på lika delar, samt hallonmousse. Recept på dessa finns längre ner på min sida. Frosting i rosa nyanser är gjord på philadelphia med vit choklad. Så gott
 
 
Vit chokladfrosting
 
200 gr philadelphia 200 gr vid choklad Florsocker Smällt chokladen försiktigt i vattenbad eller micron, var försiktig så att den inte blir för varm. Låt den gärna svalna lite. Häll över philadelphian och rör/vispa, tillsätt florsocker efter tycke och smak. Om frostingen blir för lös, ställ den i kylskåpet och låt den stelna lite. Sen är det bara att dekorera tårtan eller cupcakesen :)