Daimsnittar - försvinnande goda

Efter att ha kommit över en riktigt stor påse med daimkulor, blev jag himla sugen på att göra daimsnittar. De är ju så himla gott och med barnen och deras kompisar i farten så försvinner de lika snabbt som det går att göra dessa.
 
Den här gången hade jag i mycket mer än vad receptet säger och resultatet blev mycket gott och riktigt sega knäckiga kakor, precis som daim ska vara :)
 
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
2 msk sirap
2.5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1-2 tsk vaniljsocker
2-3 dubbeldaim 
 

Vispa smör, socker och sirap tills det blir fluffigt. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Hacka daimen i bitar och tryck in dem i degen. Dela degen i två eller tre bitar. Rulla ut längder på ett bakplåtspapper och platta ut dem. Lägg inte längderna för nära varandra då de kommer flyta ut en del. Grädda i 175 gr varmluft i ca 10-15 minuter, eller tills de har fått en fin gyllene färg.

 
 
 
 

Annorlunda Bröllopspar i sockerpasta

 
 
Efter några veckors sommaruppehåll så har jag jobbat på ett litet annorlunda bröllopspar. Det har varit himla roligt och utmanande att få göra dessa.
 
Under resans gång har jag även konstaterat att för framtida lite mer avanserade figurer, rita upp en bild på hur jag tänkt mig figurerna samt för att få proportionerna att stämma lite bättre överrens. 
 
Så här blev mitt bröllopspar i alla fall, ni kan ju gissa vad de tycker är roligt :)  Förhoppningsvis kommer jag  få ta del utav en bild på själva bröllopstårtan med paret på. Återkommer...
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar sol och semester!

Lugnt på bloggen, jajamen .... Njuter av sol och värme på en solstol i Mallorca. Tids nog så kanske det trillar in ett och annat inlägg tills dess så får ni nöja er med nedan bilder ☺️☀️🌴