Babyshower Tårta

 
Idag var det dags för en babyshower tårta. Den består av bottnar gjorda på 3 lika delar, för recept klicka här.
Fyllningen består av Nutella med Philadelhia samt hallonmousse.
 
Nutella Fyllning
50g smör
200g florsocker
200g Nutella
200g Philadephia
 
Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt, tillsätt sedan Nutella och allra sist Philadelhian. Ställ i kylskåpet en stund. Passar perfekt till att fylla tårtan med eller att spritsa ut på cupcakes.
Hallonmousse
500g hallon
2dl socker
3-4 gelatinblad
4-5dl grädde
 
Koka ihop hallon och socker, pasera sedan genom en sil. Under tiden lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter. Vrid ur vattnet och blanda i gelatinbladen i hallonmoset. Låt svalna sakta i rumstemperatur, rör om emellanåt så att det inte bildas klumpar. Vispa grädden, den ska inte vara alltför hårt vispad. När hallonmoset har svalnat rör förskiktig ner det i grädden. Är moussen för lös ställ den i kylskåpet en liten stund. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nutella fyllning till tårta!


Ibland så blir saker inte som man har tänkt sig. Min nutella fluff har inget annat än bråkat med mig.... 1,5 liter grädde och en och en halv burk nutella senare så gav jag upp. Hur jag än gjorde så skar sig grädden och nutellan. Smakar himmelskt gott men det går ju inte att fylla en tårta med slaffs. 
 

 
Hittar sedan ett recept med nutella och Philadelphia och skillnaden är som mellan himmel och jord.... 5 minuter senare och jag har världens finaste tårtfyllning. Är dessutom helt övertygad om att detta måste funka perfekt att spritsa som frosting på cupcakes. 
 
 
Helt underbar!! Recept kommer imorgon, tillsammans med den färdiga tårtan.