Ni har väl sett....

Tävla hos Milli´s tårtor och annat och vinn ett jättefint kit med vit modelleringspasta, hus utstickare för 2 sorters hus, patchwork cutters "embroidery and lace" och ett jättefint häfte med många idéer och tips på hur du kan använda dom, från webbutiken Tantfondant. 
 
Klicka på länken nedan:
 
http://millistartorochannat.blogspot.se/2015/06/tavlingsdax-i-samarbete-med-tantfondant.html
 
Jag hoppas på en vinst :)
 
 

 

Doptårta!

 
  
 
Idag fick jag äran att göra två doptårtor till lilla Alva, hoppas att ni vart nöjda med tårtorna.
 
Tårtbottnarna är gjorda på tre lika delar. Den ena tårtan var fylld med nutellakräm och hallonmousse, en riktigt god kombo om jag får säga dig själv. Känns som att de senaste tårtorna jag har gjort har varit just med de smakerna.
 
Den andra tårtan är fylld med jordgubbar och grädde som man blandar med philadephia och florsocker. Figurerna är gjorda i sockerpasta.
 
Hallonmousse
500g hallon
2dl socker
3-4 gelatinblad
4-5dl grädde
 
Koka ihop hallon och socker, pasera sedan genom en sil. Under tiden lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter. Vrid ur vattnet och blanda i gelatinbladen i hallonmoset. Låt svalna sakta i rumstemperatur, rör om emellanåt så att det inte bildas klumpar. Vispa grädden, den ska inte vara alltför hårt vispad. När hallonmoset har svalnat rör förskiktig ner det i grädden. Är moussen för lös ställ den i kylskåpet en liten stund. 
 
Nutella Fyllning
50g smör
200g florsocker
200g Nutella
200g Philadephia
 
Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt, tillsätt sedan Nutella och allra sist Philadelhian. Ställ i kylskåpet en stund. Passar perfekt till att fylla tårtan med eller att spritsa ut på cupcakes.
 
Jordgubbsfyllning
4 dl Vispgrädde
175 g Philadelphia
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g Jordgubbar, i småbitar
 
Vispa grädden hårt i en bunke.
Rör ihop philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret.
Vänd ner philadelphiablandningen i grädden.
Tillsätt jordgubbarna som man hackat smått.
Rör försiktigt om tills allt är jämnt blandat.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kanin i sockerpasta

Vissa figurer blir man lite fäst vid ibland när man gör den. Tror denna lilla kanin kommer bli en sådan. Fast egentligen tycker jag nog att den liknar en hund mer.

Men söt är den i vilket fall. Har fått äran att göra två doptårtor till helgen. Detta är en av figurerna som ska pryda tårtan. Den ska föreställa lilla Alvas snuttekanin.