Baby Shower tårta

 
Fick äran att göra denna underbara baby shower tårta till förra helgen. Vart väldigt glad över att få göra en av mina favoritfigurer igen, den himla söta baby giraffen. Älskade även ideen om att inte bara göra ljusblått till tårtan utan även få använda lite olika nyanser av brunt.
 
Som vanligt så vart det ju de två fyllningar som är mest poppis just nu. Hallonmousse samt nutellakräm. Tårtbottnarna är gjorda på 3 lika delar i vanlig ordning
 
Nutellakräm
50g smör
200g florsocker
200g Nutella
200g Philadephia
 
Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt, tillsätt sedan Nutella och allra sist Philadelhian. Ställ i kylskåpet en stund. Passar perfekt till att fylla tårtan med eller att spritsa ut på cupcakes.
 
Hallonmousse
500g hallon
2dl socker
3-4 gelatinblad
4-5dl grädde
 
Koka ihop hallon och socker, pasera sedan genom en sil. Under tiden lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter. Vrid ur vattnet och blanda i gelatinbladen i hallonmoset. Låt svalna sakta i rumstemperatur, rör om emellanåt så att det inte bildas klumpar. Vispa grädden, den ska inte vara alltför hårt vispad. När hallonmoset har svalnat rör förskiktig ner det i grädden. Är moussen för lös ställ den i kylskåpet en liten stund. 
 
 
 
 
 

Apelsincupcakes med nutella frosting

 
Maken hade bakdag på jobbet och jag fick stå för bullarna. Inte lätt att hitta på något när de har sett mina tårtor och troligtvi förväntar sig något riktigt speciellt. Men då jag kände att jag varesig hade tiden eller orken så fick det bli någon mindre komplicerat, så vad funkar inte bättre än cupcakes med lite frosting på.
 
Apelsinmuffins
ca 12 st 
3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 st apelsin
1 dl mjölk
100 g smör
3,5 dl mjöl

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Riv skalet på apelsinen, pressa ut saften och blanda ner i äggsmeten. Smält smöret och rör ner mjölken. Rör sedan ihop med äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Fyll muffins-formarna till 2/3 grädda dem mitt i ugnen i 15 minuter.
Låt dina cupcakes svalna helt innan du spritsar på frostingen.

Nutella Fyllning
50g smör
200g florsocker
200g Nutella
200g Philadephia
 
Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt, tillsätt sedan Nutella och allra sist Philadelhian. Ställ i kylskåpet en stund. Nu är det bara att dekorera dina cupcakes.
 
 
 
 
 

League of Legends Thresh tårta

 
Den här veckan fick jag skapa en ny bekantskap med Thresh från League of Legends. Det är alltid lite extra spännande att få skapa en figur ifrån något man inte har sett innan. Det blir lite mer spännande på så sätt. 
 
Den blivande 14-åringen vart i alla fall nöjd över tårtan. Som vanligt är bottnarna gjorda på tre lika delar, samt nutellkräm som en av fyllningarna. Den andra moussen är en av Sugarkitchens underbara mousser, valet föll på Persika och passion. Väldigt enkla att göra, det enda du behöver utöver pulvret och självklart en mixer är vatten och grädde. Efter ett par minuter har du en mycket god mousse redo att bre på tårtan eller spritsa på dina cupcakes med. 
 
3 lika delar
Bottnarna är gjorda enligt lika delar pricipen, dvs man har tre lika stora glas bredvid varandra. I den ena knäcker man x antal ägg. Sedan häller man upp lika mycket socker i nästa glas. I det sista glaset brukar jag hälla i lite mer än hälften mjöl och resten potatismjöl och 1 tsk bakpulver.
 
Det är viktigt att alla ingredienser har rumstemperatur.  Ägg och socker vispas länge, gärna 10 minuter eller mer, konsistensen ska bli riktigt fluffig, sedan vänder man sakta ner mjöl och  bakpulver i smeten.
 
Häll sedan ner allt i en smörad form och grädda i ca 30 minuter i 175 grader
 
Nutella Fyllning
50g smör
200g florsocker
200g Nutella
200g Philadephia
 
Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt, tillsätt sedan Nutella och allra sist Philadelhian. Ställ i kylskåpet en stund. Passar perfekt till att fylla tårtan med eller att spritsa ut på cupcakes.