Ätbart papper

Har ett tag sett på diverse olika sidor på internet att man har börjat dekorera tårtor med ätbart papper. Då menar jag inte de printade oblatbilder som man kan ha på toppen av tårtan. Jag tror dock att det är samma sorts papper så att säga. På engelska kallas de för wafer paper och är gjorda utav potatisstärkelse.
 
Man kan göra diverse dekorationer, blommer etc med dessa. Att tänka på är att de är känsliga för vatten samtidigt som man behöver vattnet för att få till effekterna. Det gäller att hitta balansen. Har ännu inte gett mig på några avancerade blommor. 
 
Gillar ju scrapbooking så mina pappersstansar kom väl till pass här, de funkar alldels utmärkt att använda till detta och plötsligen öppnades ett helt nytt sätt att dekorera på. Nöjd med första försöket, fler kommer det bli.
 
 
 
 
Här är en länk från youtube där ni kan se fler sätt att göra blommor på, klicka här
 
 
 

NEC-Birmingham Cake International

God morgon! 

Vilken upplevelse Birmingham har varit på alla sätt o vis! En helt fantastisk födelsedagspresent. Vem vet nästa år kanske jag vågar mig på ett bidrag till showen. Sista kvällen avslutades på bästa sätt. Jamie Olivers Italian. Över en timmes väntan på ett bord, men det var det värt. Förutom fantastiskt god mat, fick jag träffa en av pristagarna från mässan, tack vare vår fantastiska servitör som absolut tyckte jag skulle visa upp mina tårtor till henne! Nu bär det av till London några dagar. 

Jag har tagit så otrolig mycket bilder, önskar jag kunde lägga ut alla på en gång!!
Halloween

 
Då min dotter inte hade sitt kalas tidigare i våras så fick hon istället ha ett Halloween party med några av sina vänner. Det blev några olika sorters kakor samt maränger.
 
Maränger
100 grader i 45 minuter 
 
200 gram äggvita (Cirka 5 medelstora)
200 gram strösocker
200 gram florsocker
Karamellfärg

Vispa äggvitorna och strösockret tills du kan vända skålen upp och ner. Sikta florsocker lite i taget och vänd ner försiktigt i smeten.  Fyll spritspåsen och spritsa ut marängerna i varlfri form och storlek. 

Gräddas i 100 grader C i ca 45 minuter. 

Dessa maränger blev riktigt frasiga på utsidan och härligt sega på insidan.