Påsk tårta

 
Lagom till påskhelgen så tyckte jag att det var dags att testa att göra en våningstårta. Har inte riktigt vågat mig på det, men det gick över förväntan bra. Passade även på att testa lite nya smaker. På somrarna när vi brukar åka till Mallorca, så har de en massa fina glasställen och en av favvoriterna är deras glass med smak av Kinder Bueno. Jag hade på känn att mitt recept på nutellakräm skulle passa alldes utmärkt som bas till Kinder Bueno. Det blev riktigt riktigt gott.
 
Så den mindre tårtan fyllde jag endast med Kinder Bueno och den lite större gjorde jag persikomousse samt Pina Colada fyllning. Tårtbottnarna har jag i vanligt ordning gjort enligt tre lika delar principen.
 
Kinder Bueno Fyllning
50g smör
200g florsocker
200g Nutella
200g Philadephia
3-4 paket Kinder Bueno
 
Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt, tillsätt sedan Nutella och allra sist Philadelhian. Krossa Kinder Bueno och rör ner i smeten.
 
Persikomousse
500g persikor på burk
1dl socker
3-4 gelatinblad
4-5dl grädde
 
Mixa persikorna till en slät pure, koka sedan upp tillsamans med sockret. Under tiden lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter. Vrid ur vattnet och blanda i gelatinbladen i persikopuren. Låt svalna, rör om emellanåt så att det inte bildas klumpar. Vispa grädden, den ska inte vara alltför hårt vispad. När persikopuren har svalnat rör förskiktig ner det i grädden. Är moussen för lös ställ den i kylskåpet en liten stund. 
 
Pina Colada frosting
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde
½ lime, rivet skal och juice
1-2 tsk Maliburom
Cocos + krossad ananas
 
Vispa ihop florsocker med philadelphian. Tillsätt grädden och vispa tills det blir fluffigt.  Smaksätt med rivet limeskal, lite limejuice, Maliburom samt cocos flingor och väl avrunnen krossad ananas.
 
 
 
 
 

Star Wars tårta

 
Fick återigen äran att göra en tårta till Milo, lika spännande varje gång att få se vilket tema det kommer bli. Denna gång blev det ett Star Wars tema. Inte så många figurer denna gång, men tycker tårtan blev riktigt cool. Även denna gång så åkte airbrushen fram, syns inte så bra på bilderna, men det var en del glitter samt lite nyanser av lila och blått i det svarta.
 
Jag har mitt givna recept på tårtbottnar, det är enkelt och man behöver inte fundera så mycket på att väga och mäta. Principen är tre lika delar, för recept klicka här. Tårtan är fylld med glasscreme och färska jordgubbar.
 
Glasscreme
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde

Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylen en liten stund så den stelnar. Vispa grädden. Rör ihop vaniljkrämen och den vispade grädden. Det går även att vispa ihop mjölken, grädden och marsanpulvret tillsammans på en gång.
 
 
 
 

Frost tårta

 
Gjorde tre olika tårtor förra helgen, men insåg precis att jag nog bara skrivit om den ena. Så här kommer den andra tårtan jag gjorde. Det blev min tredje Frost tårta och mina Anna och Elsa börjar bli finare och finare. Denna tårta var fylld med glasscreme och färska jordgubbar. Tårtbottnar gjorda på tre lika delar. För att se hur man gör klicka här.
 
Glasscreme
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde

Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylen en liten stund så den stelnar. Vispa grädden. Rör ihop vaniljkrämen och den vispade grädden. Det går även att vispa ihop mjölken, grädden och marsanpulvret tillsammans på en gång.