Äppelrosor

 
Såg ett inlägg på FB hur man enkelt kunde göra fina äppelrosor. Det var lite pillrigt samt att jag tycker nog att man hade behövt något mer för att förhöja smaken, samt även kanske använda filodeg istället för smördegen. Jag upplevde att smördegen inte riktigt blev klar i mitten trots att jag hade dem i ugnen närmare en timme.
 
Det man behöver för att göra dessa är en muffinsform, äpplen, smördeg, aprikossylt samt kanel och så här i efterhand hade jag nog kanske tagit farinsocker eller muscovado socker för att få till lite mer smak på dem. Jag använde mig även av färdigskuren smördeg i fyrkanter så mina rosor lade jag i en minimuffins form. För att få dem normalstora, skulle jag rekommendera att man använder sig av smördeg som man kan kavla ut själv. Klicka här för att titta på klippet.
 
Annars gjorde jag så här:
 
            
 
            
 
                       
                                            
            
 
  1.  Dela och kärna ur 2 stycken äpplen
  2. Skiva dem tunt
  1. Häll ca 5 dl vatten i en skål sam saften av en halv citron
  2. Lägg de skivade äpplena i skålen med vatten och citronsaft. Lägg i micron i ca 3-9 minuter, se efter med jämna mellanrum att äpplena går att rulla utan att de går sönder. Olika äppelsorter tar nog olika lång tid. Jag använde mig av Pink Lady
  3. Kavla ut smördegen
  4. Dela i remsor, mina vart ca 5x10 cm (använde minimuffinsform)
  5. Bred på aprikoskräm på varje remsa
  6. Lägg på äppelskivor, samt strö över kanel
  7. Vik över den nedre delen på remsan och rulla ihop
  8. Lägg rosorna i muffinsformen och grädda i ugnen på ca 180 grader i ca 50-60 minuter. Låt svalna och strö över florsocker
 
 
  

Kommentera här: