Daimsnittar

 
 
Snubblade över dessa galet goda snittar, var dessutom enormt sugen på Daim, så kombinationen kunde inte ha blivit bättre. Nu är kakburken fylld för stunden, men gissar att det är tom om ett par dagar. Det gäller att vara på hugget, för av någon anledning blir burken snabbt tom, gissar på att barnen och deras kompisar har något med saken att göra.
 
Som tur är är de enkla att göra, den längsta väntetiden är egentligen att få smöret rumsvarmt. Men är man lite otålig så kan man alltid fuska lite med micron.
 
Daimsnittar
200 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram daim

Ställ ugnen på 200 grader. Hacka daimen
Rör ihop socker och rumsvarmt smör och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Blanda nu ihop degen med Daim. Dela degen på två eller tre och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medans de är ljumna och låt svalna på galler.

Galet goda! Både sega, mjuka och knapriga på en gång!

 
 
 
 
1 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Mums :D

Kommentera här: